diumenge, 24 de novembre del 2013

Canvi d’empresa constructora i modificat del projecte del Centre Cívic (IV)

Canvi d’empresa constructora.

A finals de juliol i després de més de tres anys de l’inici de les obres de l’edifici del Centre Cívic i Biblioteca, el govern municipal, de mutu acord ha rescindit el contracte amb la empresa constructora Corelia i ha aprovat un modificat del projecte.

Durant aquests darrers dos anys he anat publicant al meu “blog” un total de tres articles on donava la meva visió personal sobre el tema i que alhora coincidia amb la del grup municipal de ICV.

Dolent es el qualificatiu que posaria als resultats obtinguts pels responsables polítics que han gestionat durant més de dos anys unes obres que en teoria haurien d’estar acabades l’any 2011. I per tal de fer entenedor el meu posicionament demano que llegiu detingudament els tres articles que he publicat al meu blog. Altrament no s’entendria el context que estic analitzant.

Enllaços:

Els expedients sancionadors que es van posar a Corelia a principis de 2011, per part del equip de govern liderat per ICV, denunciaven un comportament irresponsable d’una constructora que no complia amb diligència els terminis que s’havia compromès a respectar. L’equip de govern municipal de la actual legislatura, sabia el tarannà que gastava la constructora ja que alguns dels grups que el formen (CIU i ERC) havien estat espectadors i executors privilegiats durant la legislatura 2007-2011. Personalment i com a grup municipal de ICV, aquesta irresponsabilitat la vàrem fer saber de forma reiterada als regidors del actual equip de govern municipal.

La presa de decisions sobre l’expedient sancionador que es va plantejar a principis de 2011 s’ha dilatat en el temps i ara, a juliol de 2013, amb un document de mutu acord, la empresa Corelia desapareix d’escena i una empresa subcontratada es fa responsable d’acabar les obres. Aquest escenari és el que es plantejava ja fa més de dos anys per part de ICV i que els actuals gestors municipals no ho han aconseguit fins fa quatre dies.

L’empresa Corelia en surt afavorida pel mutu acord ja que entre altres concessions se l’hi condona les sancions que de forma raonada i justificada se l’hi va imposar a principis de 2011 i  les arques municipals en surten perdent.
   

El modificat del projecte.

La modificació que es proposa al projecte no modifica l’essència del què es va aprovar inicialment. Com a canvi rellevant es preveu ubicar el casal d’avis a la planta pis, ja que la biblioteca, seguint els paràmetres de la Diputació, tenia espais massa generosos i darrerament han rectificat a la baixa. Per tant, sigui benvinguda la ubicació de nous usos inicialment no previstos, encara que el cost addicional a pagar sigui de 360.000,00 €.

La foto que acompanya aquest escrit forma part del grup d’instantànies que vaig fer a finals de l’any 2010, algunes d’elles les he publicat en aquest blog on feia esment del diàleg entre les branques del roure, els pilars i les creuetes de la estructura metàl·lica del nou edifici.

Amb la foto que acompanya aquest escrit, vull deixar constància que un dels objectius del projecte inicial del edifici del Centre Cívic era la relació entre l’edifici modernista de l’antic escorxador i el nou edifici. Ambdós estan molt propers i com a nexe d’unió hi ha la riera de Begues. Sempre ha esta present que la riera sigui tractada paisatgísticament i que sigui un element que d’alguna manera relacioni els dos edificis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada